Bitcoin Bankkártyával

Bitcoin vételére bankkártyával (Visa, Mastercard), két ajánlott hely is van az interneten:

BitPanda:

CoinMama:

bitcoinvasarlas

A Bitpanda Euró valuta alapú, elég jó áron lehet venni náluk Bitcoin-t (2-5% alatti a margin), egy Ausztriában bejegyzett megbízható cég, EU tagállamban élőknek talán jobb választás! Itt  nemcsak Bitcoin-t, hanem Bitcoin Cash-t, Ethereum-ot, Dash-t és Litecoin-t is vásárolhatsz! Érdemes belőlük portfóliót készíteni!

Coinmama USD valuta alapú, itt se rossz a margin költség, a vásárlás talán itt egy picivel gyorsabbnak tűnt. Náluk csak Bitcoin és Ethereum vásárolható!

1.lépés: Regisztrálj a kiválasztott weboldalon! Kattints valamelyikre: CoinMama vagy BitPanda.

2.lépés: Válaszd ki a vásárlás “Buy“, majd a Visa / MasterCard opciót (ez a bankkártya).

Megjegyzés: ha valamiért nem működik a bankkártyáddal, a bitpandánál SEPA átutalással is tudsz venni, minden magyar bank képes rá 1-2 napos jóváírás idővel.

3.lépés: Írd be mennyi Bitcoint akarsz vásárolni! Nem gond, ha forint alapú a bankod, a szükséges átváltást a rendszer automatikusan elvégzi.

4.lépés: Bankkártyás Bitcoin (BTC) vételnél szükséges “verifikálni” magad egyszer. Ehhez általában le kell fotózni a személyi igazolványt és elküldeni nekik. Ez a lopott bankkártya visszaélések miatt szükséges, hogy bizonyítsd te vagy a tulajdonos. Kövesd az egyszerű utasításaikat! Utána korlátlanul tudod használni a rendszerüket.

5.lépés: Ha jóváíródott a tranzakció, akkor már csak tovább kell utalni a megvett Bitcoint az általad kijelölt saját biztonságos Bitcoin címre! Előfordulhat, hogy egy általuk küldött ellenőrző email linkre kattintva kell jóváhagyni a tranzakciót!

Javasolt Online tárca: blockchain.info (a legmegbízhatóbb online tárca, képes BTC, ETH, BCH kezelésére, a private key náluk tárolódik a felhőben)

Javasolt Offline tárca: Exodus.io (sokféle kripto-valuta kezelésére képes: ETH, DASH, Litecoin, BCH, stb., a private key a számítógépeden tárolódik)

Javasolt Hardware tárca: Ledger Nano S (többféle kripto-valuta kezelésére képes, jelenleg a legjobb, legbiztonságosabb hardware tárca, a private key természetesen a hardware-ben tárolódik)

Javasolt Altcoin átváltó: Binance.com (Nagyon sokféle kripto-valuta egymásba váltására képes szolgáltatás, a regisztráláshoz csak email kell, napi 2 bitcoin alatti kiutalások mellett nem kérnek azonosítást, legalacsonyabb fee-k, leggyorsabb ki- és beutalások)