Bitcoin ATM Budapesten

Kipróbáltuk a Budapesti Anker Klubbos bitcoin ATM-et (Anker köz 1-3, 1065 Bp). Itt leírom hogyan zajlott a készpénz kivétel:

 1. Először az ATM kért egy telefon számot (+36 kezdéssel kellet beírni), nekem elsőre nem fogadta el valamiért, de másodszorra jó volt. Elvileg külföldi telefonszámot is elfogad.
 2. Az ATM küldött egy szám kódot SMS-ben a fent megadott telefonszámra. Majd ezt a kódot be kellett írni a gépbe.
 3. Utána ki kellett választani mennyi pénzt akarunk kivenni.
 4. Majd mutatott egy QR kódot, amire fizetni kellett a bitcoin-t. Én a blockchain.info mobil app-ját használtam fizetésre. Rá kellett irányítani a telefon kameráját az ATM kijelzőn mutatott QR kódra.
 5. Sikeres fizetés után kiírta, hogy értesíteni fog SMS-ben telefonon, ha a tranzakció confirmálódott (minimum 1 confirmation kell).
 6. Várni kell X időt, addig nyugodtan ott lehet hagyni az ATM-et, senki más nem tudja elvenni a pénzt. Én kb. 20 percet vártam rá és kaptam egy SMS-t, hogy mehetek a géphez a pénzemért. Fontos, hogy megfelelően magas tranzakció költséget adjunk meg a bitcoin átutalásánál, hogy minél előbb megérkezzen az ATM rendszerébe!
 7. Ezután rá kellett nyomi a “Kiadás” gombra és újra beírni a telefonszámot.
 8. Majd újra küld egy SMS kódot, amit csak be kell írni az ATM-be és már kint is van a pénz, alul a legalsó rekeszből adja ki!

 

A készpénz bitcoin-ra váltása hasonlóan zajlik, csak egyszerűbb, mivel nem kell várni az ATM mellett, hiszen ők küldik el a bitcoint a mi címünkre, amely egy idő után megérkezik. Annyi a különbség, hogy mi helyezzük be a készpénzt a gépbe és a telefonunkon kell bemutatni az ATM-nek a tárcánk QR kódját, amire a bitcoint fogja küldeni.

Több helyen is van már Budapesten bitcoin ATM:

 • Anker Klub, Anker köz 1-3, 1065 Bp
 • ZING Burger (Gozsdu udvarral szemben), Budapest, 1063 Király utca 20.
 • Balance building, Budapest, 1139 Váci út 99.

Itt további ATM-ek találhatóak Magyarország területén:

https://coinatmradar.com/country/97/bitcoin-atm-hungary/