Bitcoin ATM Budapesten

Kipróbáltuk a Budapesti Anker Klub-os bitcoin ATM-et (Anker köz 1-3, 1065 Bp). Itt leírom hogyan zajlott a készpénz kivétel:

 1. Először az ATM kért egy telefon számot (+36 kezdéssel kellet beírni), nekem elsőre nem fogadta el valamiért, de másodszorra jó volt. Elvileg külföldi telefonszámot is elfogad.
 2. Az ATM küldött egy szám kódot SMS-ben a fent megadott telefonszámra. Majd ezt a kódot be kellett írni a gépbe.
 3. Utána ki kellett választani mennyi pénzt akarunk kivenni.
 4. Majd mutatott egy QR kódot, amire fizetni kellett a bitcoin-t. Én a blockchain.info mobil app-ját használtam fizetésre. Rá kellett irányítani a telefon kameráját az ATM kijelzőn mutatott QR kódra.
 5. Sikeres fizetés után kiírta, hogy értesíteni fog SMS-ben telefonon, ha a tranzakció confirmálódott (minimum 1 confirmation kell).
 6. Várni kell X időt, addig nyugodtan ott lehet hagyni az ATM-et, senki más nem tudja elvenni a pénzt. Én kb. 20 percet vártam rá és kaptam egy SMS-t, hogy mehetek a géphez a pénzemért. Fontos, hogy megfelelően magas tranzakció költséget adjunk meg a bitcoin átutalásánál, hogy minél előbb megérkezzen az ATM rendszerébe!
 7. Ezután rá kellett nyomi a “Kiadás” gombra és újra beírni a telefonszámot.
 8. Majd újra küld egy SMS kódot, amit csak be kell írni az ATM-be és már kint is van a pénz, alul a legalsó rekeszből adja ki!

A készpénz bitcoin-ra váltása hasonlóan zajlik, csak egyszerűbb, mivel nem kell várni az ATM mellett, hiszen ők küldik el a bitcoint a mi címünkre, amely egy idő után megérkezik. Annyi a különbség, hogy mi helyezzük be a készpénzt a gépbe és a telefonunkon kell bemutatni az ATM-nek a tárcánk QR kódját, amire a bitcoint fogja küldeni.

Kipróbáltuk a Zing Burger-nél lévő ATM-et is! Ami a 1063 Király utca 20.-ba van.

5% alatti volt a margin költség! Olcsóbb mint az Anker Klub-os ATM! 100ezer Forintnyi Bitcoin eladásért csak 104500FT-ot kért, ami elég jó ár!

 1. Megkérdezte, mennyit fogok kivenni. Ha 350ezer FT alatt veszel ki, akkor csak telefonszámot fog kérni, ami azért jó mert anonim tudsz maradni. Ha 50 ezer alatt, akkor lehet, hogy még azt sem kér (de nem próbáltam ki).
 2. Küld egy SMS kódot a számodra, azt be kell írni a gépbe.
 3. Be kell írni az eladni kívánt mennyiséget.
 4. Majd kinyomtat egy papírt, amin rajta van a QR kód, amire el kell küldened az eladni kívánt bitcoin pontos összegét, én a bread wallet-et használtam és elküldtem az összeget.
 5. Vártam egy confirmation-t, 5-10 percet.
 6. Vissza mentem az ATM-hez és bemutattam neki a kinyomtatott QR-kódot.
 7. Kérte megint a telefon számot és küldött egy sms kódot.
 8. A kód beírása után már ki is adta a készpénzt.

Itt további ATM-ek találhatóak Magyarország területén:

https://coinatmradar.com/country/97/bitcoin-atm-hungary/