Hardware Kripto-Tárcák

A kripto-pénzek világában nemcsak online tárcák léteznek, hanem lehet venni hardware, vagyis fizikai elektromos USB “pénztárcákat” is, így nincs kitéve online hacker támadásoknak! Biztonságosan elhelyezhetjük akár egy széfben is csakúgy, mint a készpénzt.

Minden komolyabb bitcoinnal foglalkozó embernek van fizikai kripto-tárcája is. Biztonsági okokból ajánlott, hogy NE tároljuk a kripto-valutáinkat átváltó rendszerekben, vagy akár rendes online-tárcákban sem. A főbb bitcoin vagyonunkat érdemesebb egy biztonságos offline, vagy hardware-tárcában tárolni!

A legfejlettebb ilyen kripto-tárcákat a Ledger gyártja! Két fő termékük van, az egyik a

Ledger Nano S hardvertárca

A Ledger Nano S egy Bitcoin, Ethereum és Altcoins hardvertárca, amely robusztus biztonsági funkciókkal rendelkezik. Bármelyik számítógéphez (USB) csatlakozik, és tartalmaz egy biztonsági OLED kijelzőt, hogy duplán ellenőrizze és megerősítse az egyes tranzakciókat az oldalsó gombjai segítségével.

Ha kripto-valutákkal rendelkezel, meg kell védened a bizalmas adatokat és a hozzáférést. Az érzékeny műveletek a hardveres pénztárca belsejében elszigetelten történnek, a legkorszerűbb biztonsági elemeket használva és PIN kóddal lezárva. A tranzakciókat nem lehet software-es vírussal, vagy online hacker támadással feltörni, mivel a beágyazott OLED képernyőn fizikailag is jóvá kell hagyni a tranzakciót, a gombok segítségével.

Mindössze 69 EUR-ért Magyarországra is rendelhető (+14 EUR pósta). Kattints ide a weboldalhoz!