Hardware Kripto-Tárcák

A kripto-pénzek világában nemcsak online/offline tárcák léteznek, hanem lehet venni hardware-es USB tárcákat is, így kripto vagyonunk nincs kitéve online hacker támadásoknak, vírusoknak, keylogger-eknek! Biztonságosan elhelyezhetjük akár egy széfben is csakúgy, mint a készpénzt.

Minden komolyabb bitcoinnal foglalkozó embernek van hardveres kripto-tárcája is. Mivel biztonsági okokból ajánlott, hogy NE tároljuk a kripto-valutáinkat hosszabb időre átváltó rendszerekben, vagy akár online-tárcákban sem. A főbb bitcoin vagyonunkat érdemesebb egy biztonságos offline papír-, vagy hardware tárcában tárolni!

A legjobb ilyen hardveres tárcákat a Ledger gyártja! A legkedveltebb fő termékük a

Ledger Nano S hardvertárca!

A Ledger Nano S egy Bitcoint, Ethereumot és mindenféle egyéb Altcoin-t tárolni képes hardvertárca, amely robusztus biztonsági funkciókkal rendelkezik. Bármelyik számítógéphez (USB) csatlakozik, és tartalmaz egy OLED kijelzőt, hogy duplán ellenőrizze és megerősítse az egyes tranzakciókat.

Ha kripto-valutákkal rendelkezel, meg kell védened a private key-t és a hozzáférést! Az érzékeny műveletek a hardveres pénztárca belsejében a számítógéptől elszigetelten történnek, a legkorszerűbb biztonsági elemeket használva és PIN kóddal lezárva. A tranzakciókat nem lehet vírussal, keyloggerrel, vagy egyéb online hacker támadással kijátszani, mivel a beágyazott OLED képernyőn fizikailag is jóvá kell hagyni a tranzakciót, a gombok segítségével, amelyre egy szoftveres vírusnak a chip elszigeteltség miatt nincs rálátása, vagy befolyása!

Ha attól félsz, hogy mi lesz ha elveszíted a hardver tárcát, ne aggódj! Egy biztonságos “backup” rendszer segítségével, vissza lehet állítani mindent egy újonnan vett eszközbe. Csak el kell rejteni a széfbe, vagy egy biztonságos helyre a visszaállító kulcs szavakat, nehogy más is hozzá férjen!

A Ledger Nano S mindössze 69 EUR-ért Magyarországra is rendelhető (+13 EUR a DHL posta, 2-5 nap érkezési idővel). Elfogadnak: Bitcoin-t, Paypal-t és Bankkártyát is.

Még több információért kattints ide a weboldalhoz!