Altcoin átváltók

1. Decentralizált Átváltók

A lehetőleg “ne tartsunk kripto-valutát exchangeren” elv miatt, elsősorban a DEX, vagyis Decentralizált Átváltók a legjavasoltabbak ERC20-as altcoinok beszerzésére és egymásba váltogatására. A centralizált átváltók esetén, mint a Binance, lemondunk egy időre a coin-jainkról és kockáztatjuk őket. Ha nem a miénk “private key”, akkor nem a miénk a coin sem! Hiába ígér akárki akármit!

DEX-hez szükségünk lesz egy MetaMask regisztrációra, vagy egy hardware walletra. Lényegében, a coinjaink azonnal átváltódnak a saját ETH címünkön. Nincs szükség ki- és beutalgatásokra!

Természetesen sokféle stable coin-ra is átválthatunk, sőt van bitcoin token és arany token is!

https://app.uniswap.org/#/swap

vagy

https://kyberswap.com/swap/


2. Binance

A centralizált átváltók közül a Binance nyújtja a legjobb szolgáltatást, amelynek középpontjában az alacsony díjak, gyors ki- és beutalások, megbízható és pontos működés állnak. Több száz féle crypto-valuta átváltására képes! Kattints a logo-ra a weboldalhoz:

A Binance 2 db bitcoinnak megfelelő érték / nap alatti forgalom esetén azt ígéri nem kér semmilyen azonosítást! Persze ettől, még bármikor dönthet úgy, hogy KYC azonosítást kér és addig túszul ejti a crypto coinjainkat.

A Binance-nak van saját BNB token-ja is, amelynek használatával tovább csökkenthetőek az átváltási díjak. A token használata jelenleg 25% -os diszkontrátát ad, ami azt jelenti, hogy a díjak 0,075%-ra csökkenthetőek a kereskedések során! Ahhoz, hogy ezt aktiváljuk csak váltanunk kell egy kevés BNB coin-t és a rendszer ebből fogja levonni a 0.075%-os fee-ket. Ellenőrizzük le, hogy “ON”-ra van beállítva, de elméletileg automatikusan bekapcsolja a rendszer:

A felület nagyon intuitív es felhasználóbarát! A főoldalon például láthatjuk a kereskedhető coin-ok listáját és könnyedén 24 órás növekedés szerint rendezhetjük őket, így azonnal láthatjuk melyik coin-ok nőttek a legtöbbet az elmúlt 24 órában:

Ha a bitcoin zuhan, lehetőségünk van “stable” coin-okba menekülni, ilyen az USDT, vagy a TUSD coin, amelyek tartják a dollár értéküket, akkor is ha a többi kripto-valuta zuhan. A coin-ok egymásba váltása nagyon egyszerű, a rendszer még azt is kiszámítja nekünk, hogy mennyi a maximális mennyiség amit vehetünk vagy eladhatunk az adott coin-ból, így nem kell számolgatni sem. Kattints ide ha regisztrálni szeretnél a Binance-re!


3. Kucoin

A kucoin egy feltörekvő exchanger, nagyon hasonló a Binance-hoz. Nekik is saját tokenjük van, a Kucoin (KCS), de ezzel minden nap osztalék bonuszt is kapsz! Az exchangeren megtermelt fee-k 50%-át odaadják a Kucoin holdereknek, vagyis akiknek van KCS tokenjük! Semmi mást nem kell tenni hozzá csak BTC-t beutalni és átváltani KCS-ra.

Ez egy jól működő kripto-átváltó szolgáltatás, itt sem kérnek azonosítást. És nagyon sokféle kripto-coin van itt, ami Binance-on nem található. Korai token befektetőknek, vadászoknak ajánlott. De, ha másért nem is, a Kucoin (KCS) token miatt mindenképp érdemes lehet regisztrálni ide és tartani belőlük párat. Mert, ha az exchanger forgalma megnő, akkor a bónusz osztalék és a KCS ára is az egekbe mehet! Kattints ide a weboldal-hoz!