Bitcoin Bankkártyával

Bitcoin vásárlásra bankkártyával (Visa/Mastercard) 2 ajánlott hely is van:

bitcoinvasarlas

Coinmama USD és EUR valuta alapú. Megfelelően alacsony a margin költség. Ők egy Szlovákiában regisztrált cég. Náluk csak bankkártyával lehet vásárolni. És csak Bitcoin, vagy Ethereum vehető! 150$ alatti vásárlásnál nem kérik, hogy fotózd le az igazolványod, elég csak kitölteni az adatokat.

A Bitpanda EUR valuta alapú. Elég jó áron lehet venni náluk Bitcoin-t, változó 2-6% körüli a margin költség. Egy Ausztriában bejegyzett megbízható cég, főként Európai ügyfelekre koncentrálnak. Bankkártyás vásárlás mellett többféle egyéb opció is választható, pl. banki átutalás. Nagyon letisztult, könnyen átlátható kezelőfelületük van és nemcsak Bitcoin-t, hanem Bitcoin Cash-t, Ethereum-ot, Dash-t, Litecoin-t és Ripple-t is vásárolhatsz! Érdemes belőlük portfóliót készíteni!

1.lépés: Kattints a kiválasztott weboldalra: CoinMama vagy BitPanda. Majd pedig a “Sign Up” gombra kattintva regisztrálj!

Írd be az email-ed és amit kérnek! Bitpandánál be kell majd állítani 2FA-t is, ehhez mi az authy.com-ot javasoljuk, de persze a Google Authenticator is megfelelő!

2.lépés: Válaszd ki a vásárlás “Buy“, majd “Bitcoin” és a “Visa / MasterCard” opciót (ez a bankkártya).

Megjegyzés: ha valamiért nem működik a bankkártyáddal, a bitpandánál SEPA átutalással is tudsz venni, minden magyar bank képes rá 1-2 napos jóváírási idővel.

3.lépés: Írd be mennyi Bitcoint akarsz vásárolni! Nem gond, ha forint alapú a bankod, a szükséges átváltást a rendszer automatikusan elvégzi.

4.lépés: Bankkártyás Bitcoin (BTC) vételnél szükséges “verifikálni”, vagyis azonosítani magad egyszer. Ehhez általában le kell fotózni a személyi igazolványt és elküldeni nekik. Ez főként a lopott bankkártya visszaélések miatt szükséges, hogy bizonyítsd te vagy a tulajdonos. Kövesd az egyszerű utasításaikat! Utána korlátlanul tudod használni a rendszerüket.

5.lépés: Ha jóváíródott a tranzakció, akkor már csak tovább kell utalni a megvett Bitcoint a belső tárcából az általad kijelölt saját biztonságos Bitcoin címre! Kattints a “Wallet“-ra, majd a “Bitcoin” és a “Send” gombra! Itt megadhatod hová szeretnéd küldeni és pontosan mennyi Bitcoint. Érdemes mindig duplán ellenőrizni a címet, vagyis a “Payout address”-t!

Javasolt Online tárca: blockchain.info (A legmegbízhatóbb online tárca; képes BTC, ETH, BCH kezelésére; mobil appjuk is van; a private key náluk tárolódik a felhőben)

Javasolt Offline tárca: Exodus.io (Sokféle kripto-valuta kezelésére képes: ETH, DASH, LTC, BCH, stb.; a private key a te számítógépeden tárolódik)

Javasolt Hardware tárca: Ledger Nano S (A legbiztonságosabb tárolási mód; többféle kripto-valuta kezelésére is képes; jelenleg a legjobb hardware tárca; a private key természetesen a hardware-ben tárolódik)

Javasolt Altcoin átváltó: Binance.com (Nagyon sokféle kripto-valuta egymásba váltására képes szolgáltatás; a regisztráláshoz csak egy email kell, napi 2 bitcoin érték alatti kiutalások mellett nem kérnek semmi azonosítást; itt vannak legalacsonyabb fee-k, itt a leggyorsabb a crypto-coin ki- és beutalás)