Bitcoin vásárlás

Az egyik legnépszerűbb hely a személytől-személyig történő Bitcoin vásárlás és eladás lebonyolítására a LocalBitcoins! Előnye ennek a helynek, hogy itt akár személyes találkozással is tudsz bitcoint venni akár teljesen névtelenül is.

De, ha inkább Bankkártyával, vagy SEPA Banki átutalással akarsz Bitcoint venni gyorsan és egyszerűbben, akkor inkább kattints ide!

1.lépés:

Regisztrálj a LocalBitcoins-on! (kattints ide)

Itt automatikusan kapsz egy ingyenes és biztonságos bitcoin pénztárcát is, ahonnan tovább tudod utalni tetszés szerint bárhova a megvásárolt bitcoint.

2. lépés:

Menj a főoldalra, ha már regisztráltál és beléptél. Itt alapból megjeleníti a különböző felhasználók ajánlatait. Bitcoin vásárlás esetén a “Buy bitcoin” részeket kell nézni. Két fő lehetőség van btc vásárlásra: offline vagy online bitcoin vásárlás: Az offline vásárlás személyes találkozást jelent, ahol készpénzzel lehet fizetni a felhasználónak, valamilyen publikus helyen szokták megbeszélni a találkozót. Illetve bitcoin ATM-et is jelenthet, amely van Budapesten is: itt!

A másik opció az online bitcoin vásárlás, amely lehet banki átutalás, vagy bármilyen online fizető eszköz például: paypal, neteller, moneybookers, Perfect Money, Okpay stb. Magyarországon több trader/user is van, akiknél banki átutalással lehet bitcoint vásárolni!

De, ha bankkártyával szeretnél bitcoint vásárolni, akkor kattints ide!

3. lépés:

Válasszuk ki a nekünk tetsző felhasználót (trader-t). Néha hasznos lehet átállítani a pénznemet HUF-ról USD-re, EUR-ra és/vagy az országot átállítani, majd a másik fülön beállítani az “All online offers“-t, ilyenkor rengeteg külföldi lehetőséget jelenít meg. Fontos, hogy megbízható felhasználókat válasszunk: 100% feedback és legalább 1-2 éves regisztrációja legyen!

Fontos, hogy külföldi felhasználókkal angolul kell kommunikálni, ha nem tudsz angolul az nem katasztrófa, bőven elég ha a google translator-t használod: translate.google.hu, mivel egyszerű néhány szavas kommunikáció szükséges csak. Például: “I sent the money” és ehhez hasonlók.

4. lépés:

Ha megnyomtad a kiválasztott felhasználó melletti “Buy” gombot, akkor megjelennek a további részletek a tranzakcióról. Ilyenkor még nyugodtan visszaléphetsz, mert még nem indult el a tranzakciós folyamat. Olvasd el a felhasználó kommentjét, feltételeit és ellenőrizd le újból, hogy minden megfelel-e: az árfolyam, a payment window, a max amount, stb! A tranzakció akkor indul el, ha a “send trade request” gombot megnyomod! Gyakran előfordul, hogy a felhasználó úgy dönt, nem akar veled trade-elni, vagy csak épp nincsen online, ilyenkor nincs semmi probléma, törölve lesz egy idő után a tranzakció és tudsz keresni egy másik felhasználót.

5.lépés

Miután elindult a tranzakció, nem árt, ha elkezdesz kommunikálni a felhasználóval (trader). Főleg, ha még nem ismered és ez az első közös tranzakciótok. Bizonyosodj meg róla, hogy online van épp. És hogy biztosan akar-e veled trade-elni. Ha minden rendben van, akkor neked kell először elküldeni a pénzt, majd rányomni a “mark payment complete” gombra. Utána várni, hogy a mások oldalon leellenőrizzék, majd felszabadítsák a bitcoint és az majd megjelenik a wallet-odban automatikusan. Ekkor a tranzakció lezárul. Utána szokás “positive feedback”-et adni egymásnak!

Ha valami miatt kiderül, hogy mégsem akarod a tranzakciót, akkor kérheted a trader-t, hogy törölje (Cancel) a tranzakciót, illetve ha bármi problémád van a Report gombbal odahívható a chat ablakba egy localbitcoins-os admin, aki 3. személyként segíti megoldani a problémát.

Ezután ha minden rendben zajlott, akkor a localbitcoins-os wallet-odból bárhová tovább tudod küldeni a megvásárolt bitcoint egyszerűen!

Ha szeretnél regisztrálni a localbitcoins-on, kattints ide!

Javasolt Online tárca: blockchain.info (a legmegbízhatóbb online tárca, képes BTC, ETH, BCH kezelésére, a private key náluk tárolódik a felhőben)

Javasolt Offline tárca: Exodus.io (sokféle kripto-valuta kezelésére képes: ETH, DASH, Litecoin, BCH, stb., a private key a számítógépeden tárolódik)

Javasolt Hardware tárca: Ledger Nano S (többféle kripto-valuta kezelésére képes, jelenleg a legjobb, legbiztonságosabb hardware tárca, a private key természetesen a hardware-ben tárolódik)

Javasolt Altcoin átváltó: Binance.com (Nagyon sokféle kripto-valuta egymásba váltására képes szolgáltatás, a regisztráláshoz csak email kell, napi 2 bitcoin alatti kiutalások mellett nem kérnek azonosítást)

Tags: bitcoin, localbitcoins, online pénzkeresés, btc, bitcoin atm , pokerbot , betfairbot