Bitcoin ATM Budapesten

Kipróbáltuk a Zing Burger-nél lévő ATM-et!

(Bp. 1063  Király utca 20.)

Ez az ATM képes ETH-t és LTC-t is kezelni!

A kipróbálás idején bitcoint adtunk el a gépnek, 5% alatti volt a margin költség! 100 ezer forintnyi készpénzért 104500 forintnyi bitcoint kért.

 1. Először megkérdezte, körülbelül mennyi forintnak megfelelő bitcoint akarok eladni. Ha 300 ezer forint alatti opciót választjuk, akkor csak telefonszámot fog kérni (külföldi szám is jó). Ha 50 ezer forint, vagy az alatt veszel ki, akkor még a telefonszám sem kötelező!
 2. Küldött egy SMS kódot a megadott telefonszámra, azt be kellett írni a gépbe. (50 ezer FT alatt ez nem kell)
 3. Be kell írni, hogy pontosan mennyi forintot akarunk készhez kapni. 10 és 20 ezres cimletek vannak csak!
 4. Majd kinyomtat egy papírt, amin rajta van a QR kód. Erre el kell küldeni az eladni kívánt bitcoin pontos összegét, én a bread wallet-et használtam, a QR kódba már benne van a pontos összeg, így csak be kell olvastatni az okostelefonunkkal és a küldés gombra nyomni! A fee-re figyeljünk, mert nem minden walletnál jó automatikusan!
 5. Majd várni kellett 1 confirmation-t, kb. 5-10 percet.
 6. Vissza mentem az ATM-hez és a “SZELVÉNY BEVÁLTÁSA” gombra kellett nyomni és bemutatni az ATM kamerájába a kinyomtatott QR-kódos szelvényt.
 7. Miutána beolvasta a szelvényt, kérte megint a telefon számot és küldött egy sms kódot.
 8. A kód beírása után már ki is adta a készpénzt.

A készpénz bitcoin-ra váltása, (vagyis a bitcoin vásárlás) hasonlóan zajlik csak fordítva és egyszerűbb, mivel nem kell várni az ATM mellett, hiszen ők küldik el a bitcoint a mi címünkre, amely egy idő után megérkezik. Annyi a különbség, hogy mi helyezzük be a készpénzt a gépbe és a telefonunkon kell bemutatni az ATM-nek a tárcánk QR kódját, amelyre a bitcoint fogja küldeni.


Kipróbáltuk a Budapesti Mr. Coin-os Dob utcai bitcoin ATM-et is!

(Bp. 1072  Dob u. 20)

Itt leírom hogyan zajlott a bitcoin készpénzre váltása:

 1. Először az ATM kért egy telefon számot (+36 kezdéssel kellet beírni), nekem elsőre nem fogadta el valamiért, de másodszorra jó volt. Elvileg külföldi telefonszámot is elfogad.
 2. Az ATM küldött egy szám kódot SMS-ben a fent megadott telefonszámra. Majd ezt a kódot be kellett írni a gépbe.
 3. Utána ki kellett választani mennyi pénzt akarunk kivenni.
 4. Majd mutatott egy QR kódot, amire fizetni kellett a bitcoin-t. Én a blockchain.info mobil app-ját használtam fizetésre. Rá kellett irányítani a telefon kameráját az ATM kijelzőn mutatott QR kódra.
 5. Sikeres fizetés után kiírta, hogy értesíteni fog SMS-ben telefonon, ha a tranzakció confirmálódott (minimum 1 confirmation kell).
 6. Várni kell X időt, addig nyugodtan ott lehet hagyni az ATM-et, senki más nem tudja elvenni a pénzt. Én kb. 20 percet vártam rá és kaptam egy SMS-t, hogy mehetek a géphez a pénzemért. Fontos, hogy megfelelően magas tranzakció költséget adjunk meg a bitcoin átutalásánál, hogy minél előbb megérkezzen az ATM rendszerébe!
 7. Ezután rá kellett nyomi a “Kiadás” gombra és újra beírni a telefonszámot.
 8. Majd újra küld egy SMS kódot, amit csak be kell írni az ATM-be és már kint is van a pénz, alul a legalsó rekeszből adja ki!

A készpénz bitcoin-ra váltása, (vagyis a bitcoin vásárlás) hasonlóan zajlik csak fordítva és egyszerűbb, mivel nem kell várni az ATM mellett, hiszen ők küldik el a bitcoint a mi címünkre, amely egy idő után megérkezik. Annyi a különbség, hogy mi helyezzük be a készpénzt a gépbe és a telefonunkon kell bemutatni az ATM-nek a tárcánk QR kódját, amelyre a bitcoint fogja küldeni.


Ha bármilyen probléma merül fel az ATM használata során a telefonos support minden esetben segít nekünk megoldani a problémát!


Itt további Bitcoin ATM-ek találhatóak Magyarország területén:

https://coinatmradar.com/country/97/bitcoin-atm-hungary/