Coinmama használati leírás

Új: Már SEPA átutalással is lehet Bitcoint venni náluk Európai lakosoknak. SEPA átutalásra minden magyar bank képes!

A Coinmama-nál nemcsak Bitcoin, hanem Ethereum, Ripple, Litecoin, Bitcoin Cash, Cardano, Qtum, Ethereum Classic is vásárolható közvetlenül!

1. lépés: Kattints ide a Coinmama weboldalához!

Egy email-t kell magadni és egy nevet. A névnek egyeznie kell a személyi igazloványon lévő névvel. Majd adj meg egy erős jelszót (amit nem fogsz elfelejteni!).

Válaszd ki az országot, jelöld be a jelölőnégyzetet, hogy elfogadtad a feltételeket és nyomj a “Regisztráció” gombra!

2. lépés: Küldeni fognak egy e-mailt, amit meg kell erősíteni a link-re kattintva!

Majd be kell jelentkezni az emaileddel és a jelszavaddal! “Login”-ra kattintva!

3. lépés: Ahhoz, hogy vásárolni tudj Bitcoint (vagy egyéb kripto-t) náluk, előbb kérnek egy azonosítást.

Ehhez ki kell tölteni a nevet, a címet és a születési dátumot.

4. lépés: Majd továbbra kattintva (Next) itt fel kell töltened képet a személyi igazolványról, mindkét oldaláról. És készíteni egy “szelfit” (magadról képet), ahogy a kezedben fogod az igazolványt és egy darab papírt, amire az van írva, hogy “coinmama” az aktuális dátummal.

Fontos, hogy ne legyen homályos a kép, mert akkor elutasítják és újra kell próbálkozni!

Ha megvolt a képek feltöltése várni kell az elbírálásra, ami lehet pár perc, de eltarthat egy napig is. (Nekem gyorsan elbírálták a tesztelés során.)

5. lépés: Ha meg volt az azonosítás és elfogadták. Akkor már csak a Bitcoin fülre (vagy a kívánt kripto-valutára) kell menni és a Buy gombra kattintva, lejjebb “specific amount”-nál beírhatjuk pontosan mennyit akarunk venni. Majd nyomjuk meg a “Buy BTC” gombot!

6. lépés: Kérni fogja a Bitcoin tárcád címét. Itt adjuk meg a saját bitcoin címünket, ahova kapni akarjuk a megvett bitcoin-t! Majd a tovább gomb-ra menjünk a fizetéshez!

7. lépés: Kérni fogja, hogy add meg a bank kártyád adatait: Kártyán lévő név, kártya száma, kártya lejárati dátuma és a CVV kód, ami a kártya hátulján található.

8. lépés: Küldeni fognak egy emailt, aminek a linkjére rá kell majd kattintani megerősítés képpen. Közben ellenőrzik az első kártya használatnál, hogy az adatok egyeznek-e, ez eltarthat 20 percig is.

Ha minden jól ment akkor küldik is a bitcoint a megadott címedre. Ne felejetsünk el rá kattintani a megerősítő linkre a kapott email-ben! Ha nem jött email, akkor nézzük meg a spam-ok között!