Hardware Kripto-Tárcák

A kripto-valuták világában nemcsak online/offline tárcák léteznek, hanem lehet venni hardware-es USB tárcákat is, így kripto vagyonunk nincs kitéve online hacker támadásoknak, vírusoknak, keylogger-eknek! Biztonságosan elhelyezhetjük akár egy széfben is csakúgy, mint a készpénzt. De akár az asztalon, vagy kulcstartóként is használhatjuk, hiszen a 4-8 számjegyű pin kódot úgysem tudja kitalálni senki 3 próbálkozás alatt.

Minden komolyabb bitcoinnal foglalkozó embernek van hardveres kripto-tárcája is. Mivel biztonsági okokból ajánlott, hogy NE tároljuk a kripto-valutáinkat hosszabb időre online átváltó rendszerekben, vagy akár online-tárcákban sem. A főbb bitcoin vagyonunkat érdemesebb egy biztonságos offline papír-, vagy hardware tárcában tárolni!

A legjobb ilyen hardveres tárcákat jelenleg egyértelműen a Ledger gyártja! A legkedveltebb fő termékük a

Ledger Nano S hardvertárca!

A Ledger Nano S egy Bitcoint, Ethereumot és mindenféle egyéb Altcoin-t (pl. LTC, NEO, BCH, DASH, ARK, XRP, ZEC, QTUM, KMD, XLM, PIVX, stb.) tárolni képes hardvertárca, amely robusztus biztonsági funkciókkal rendelkezik. Bármelyik számítógéphez (USB-n) csatlakozik, és tartalmaz egy OLED kijelzőt, hogy duplán ellenőrizze és megerősítse az egyes tranzakciókat. Működik Windows-on és MAC-en is, mivel Chrome app.-ot használ.

Ha kripto-valutákkal rendelkezel, meg kell védened a private key-t és a hozzáférést! A private key a hardware-ban tárolódik, senki nem férhet hozzá, még te sem!  Az érzékeny műveletek a hardveres pénztárca belsejében a számítógéptől elszigetelten történnek, a legkorszerűbb biztonsági elemeket használva és PIN kóddal lezárva. A tranzakciókat nem lehet vírussal, keyloggerrel, vagy egyéb online hacker támadással kijátszani, mivel a gombok és a beágyazott OLED képernyő segítségével ellenőrizzük és jóváhagyjuk a tranzakciókat, amelyre egy szoftveres vírusnak a chip elszigeteltség miatt nincs se rálátása, se befolyása!

Ha attól félsz, hogy mi lesz, ha elveszíted a hardver tárcát, ne aggódj! Egy biztonságos “backup” rendszer (BIP39) segítségével, vissza lehet állítani mindent (az összes altcoint is) egy újonnan vett eszközbe. Csak el kell rejteni egy biztonságos helyre a 24 visszaállító kulcs szavakat, nehogy más is hozzáférjen!

A Ledger Nano S mindössze 99.99 EUR-ért Magyarországra is rendelhető (ingyenes kiszállítás). Elfogadnak: Bitcoin-t, Paypal-t és Bankkártyát is.

Vásárláshoz, vagy még több információért kattints ide a weboldalhoz!

Ledger Nano S - The secure hardware wallet