KuCoin vagy Coss?

Melyik a jobb befektetés?

Bár nem a legnagyobb átváltók, de a KuCoin és a Coss két érdekes eset. Mindkettő nyereségmegosztó tokeneket kínál.

Így működik: Mint minden átváltó, a KuCoin és a Coss minden kereskedés során kis díjat számít fel. A többi átváltótól eltérően ezeknek a díjaknak a felét a token birtokosoknak adják, KuCoin (KCS) és Coss (COSS) tulajdonosoknak. Bármilyen coin-t is kereskedtek azon a napon, a díjak bizonyos %-a a token birtokosok zsebébe kerül!

Ezek a nyereségmegosztó tokenek vonzó befektetésnek számítanak. Ha nem vagy aktív kereskedő, ezzel passzívan gyűjtögetheted a kereskedésből származó díjakat.

Becslésem szerint legalább 100 KuCoin érmére, vagy 2000 Coss tokenre van szükség ahhoz, hogy az osztalék szép kis summát érjen hosszútávon. Minél többet veszel, annál nagyobb megtérülést kapsz. Ez 100 db. KCS esetén pl. 10 milliárdos forgalom esetén már évi 4000 USD-t is hozhat a jövőben!

KuCoin vs. Coss: A fő különbségek:

Először is, a KuCoin sokkal nagyobb átváltó. Bár a Coss után indult, de jelenleg a KuCoin 35 millió $ / napnál tart, a Coss pedig 1 millio $ / nap. (2018.07.21.)

Díj százalékok

KuCoin nem garantálja, hogy részesedést ad mindig a nyereségének 50% -ából. Ők azt tervezik, hogy 15% -ra csökkentik a nyereség növekedés, ha elérik az 350 millió dolláros napi forgalmat. Jelenleg 50% -on van a részesedés megosztás.

Coss viszont mindig 50%-ot fog adni! Az osztalékokat ténylegesen a DAO (decentralized autonomous organization) fizeti ki, ami alapvetően azt jelenti, hogy a rendszerbe bele van kódolva, és a coss nem képes módosítani azt semmikor!

Bár nem valószínű, hogy a KuCoin szándékosan teljesen megszünteti az osztalék fizetési programot, de tény ami tény, hogy Coss 50% -nál biztosan nem történhet semmi, sőt ott még csökkenni sem tud az 50%, ami megnyugtatóbb!

KuCoin vs. Coss: Az osztalék igénylése:

Bár a bevételek ugyanolyanok jelenleg, az érmék kifizetésének folyamata jelentősen más.

KuCoin-nál minden egyszerű. Minden nap a bónusz automatikusan hozzáadódik a tárcánkhoz (kivéve néhány lassú időszakot, amikor 2-3 napig tart).

Ahogy a képen is jól látszik legutóbb 101 KuCoin-ért kaptam 0.0092 KuCoin tokent 1 nap alatt. Emelett az átváltón lévő összes coin-ból is adnak egy kicsit, ami nagyon sokféle coin, ez azért is érdekes, mert a KuCoin-on rengeteg féle coin van és ha az egyik 100-szorozódik, vagy 1000-szereződik, akkor hirtelen kiugrást fogsz észrevenni a walletod értékén. Manuálisan nagyon nehezen tudnád megoldani, hogy az összes coinból legyen egy kicsi, így viszont automatikus!

Coss-nál ez kicsit komplikáltabb…

KuCoin vs. Coss: Ki a győztes?

KuCoin megalapozottabb, sokkal aktívabb kereskedőközössége van.

A Coss még nagyon az elején van. A kereskedők még mindig nem használják széles körben, kivéve a COSS tokeneket (amelyek az összes kereskedési volumen 80% -át teszik ki). Bár ígéretes jövője lehet.

KuCoin valószínűleg folyamatosan növekszik, feltéve, hogy a kriptomarket folyamatosan működik, és nincs olyan botrány, hack vagy szabályozási változás, amely veszélyezteti az átváltó működését. Jelenleg a volumen sokkal kisebb, mint a legnagyobb tőzsdéken, így bőven van hely a növekedésre!

Az én döntésem?

Én főként a KuCoin mellett döntöttem elsősorban azért, mert egyszerűen jön naponta az osztalék. Vettem náluk 101 darab KCS token-t, ami nem olcsó, de ha minden jól megy 1-2 év alatt szép hasznot hozhat, ha elérik az 1 milliárdos volument naponta, amely a Binance szintje, vagy esetleg idővel a 10 milliárdost. Ez esetben maga a KCS ára is sokszorosa lesz a jelenleginek, nem csak az osztalék kifizetés sokszorozódik fel. Itt van egy KuCoin token kalkultáor amin meg lehet nézni mennyi lesz az osztalék a jövőbeli különböző napi volumenek esetén:

KCS kalkulátor linkje:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1fIC6o5agbB0fdTfxfTfYm9HkQPDj8lWNxFqL71xUSsU/edit?usp=sharing

De ugyanakkor vettem 565 db. COSS-t is, mert ki tudja mi lesz belőle 1-2 év múlva, nagy potenciál van benne. Az 1 milliós napi forgalom még bőven tud hová nőni. És azért valljuk be vonzó ez a kódban fixált 50% részesedés is!

Itt tudsz reisztrálni Kucoin bónusz osztalékokért: https://www.kucoin.com/
És itt pedig Coss osztalékokért: https://sso.coss.io/

Nem kell mást tenni, csak BTC-t beutalni és átváltani KCS-ra vagy COSS-ra! Az átváltók nem kérnek azonosítást, csak egy email-re van szükség.