Localbitcoins használata

Az egyik legnépszerűbb hely a személytől-személyig történő Bitcoin vásárlás és eladás lebonyolítására a LocalBitcoins! Előnye ennek a helynek, hogy itt akár személyes találkozással is tudsz bitcoint venni akár teljesen névtelenül is.

1.lépés:

Regisztrálj a LocalBitcoins-on! (kattints ide)

Csak egy e-mailt kell megadni, érdemes beállítani 2FA-t is (ehhez mi az authy.com-ot javasoljuk). Itt automatikusan kapsz egy ingyenes és biztonságos bitcoin pénztárcát (wallet) is, ahonnan tovább tudod utalni tetszés szerint bárhova a megvásárolt bitcoint.

2. lépés:

Menj a főoldalra, ha már regisztráltál és beléptél. Itt alapból megjeleníti a különböző felhasználók ajánlatait. Bitcoin vásárlás esetén a “Buy bitcoin” részeket kell nézni. Két fő lehetőség van btc vásárlásra: offline vagy online bitcoin vásárlás: Az offline vásárlás személyes találkozást jelent, ahol készpénzzel lehet fizetni a felhasználónak, valamilyen publikus helyen szokták megbeszélni a találkozót. Illetve bitcoin ATM-et is jelenthet, amely van Budapesten is: itt!

A másik opció az online bitcoin vásárlás, amely lehet banki átutalás, vagy bármilyen online fizető eszköz például: paypal, neteller, moneybookers, Perfect Money, Okpay stb. Magyarországon több trader/user is van, akiknél banki átutalással lehet bitcoint vásárolni!

3. lépés:

Válasszuk ki a nekünk tetsző felhasználót (trader-t). Néha hasznos lehet átállítani a pénznemet HUF-ról USD-re, EUR-ra és/vagy az országot átállítani, majd a másik fülön beállítani az “All online offers“-t, ilyenkor rengeteg külföldi lehetőséget jelenít meg. Fontos, hogy megbízható felhasználókat válasszunk: 100% feedback és legalább 1-2 éves regisztrációja legyen!

Fontos, hogy külföldi felhasználókkal angolul kell kommunikálni, ha nem tudsz angolul az nem katasztrófa, bőven elég ha a google translator-t használod: translate.google.hu, mivel egyszerű néhány szavas kommunikáció szükséges csak. Például: “I sent the money” és ehhez hasonlók.

4. lépés:

Ha megnyomtad a kiválasztott felhasználó melletti “Buy” gombot, akkor megjelennek a további részletek a tranzakcióról. Ilyenkor még nyugodtan visszaléphetsz, mert még nem indult el a tranzakciós folyamat. Olvasd el a felhasználó kommentjét, feltételeit és ellenőrizd le újból, hogy minden megfelel-e: az árfolyam, a payment window, a max amount, stb! A tranzakció akkor indul el, ha a “send trade request” gombot megnyomod! Gyakran előfordul, hogy a felhasználó úgy dönt, nem akar veled trade-elni, vagy csak épp nincsen online, ilyenkor nincs semmi probléma, törölve lesz egy idő után a tranzakció és tudsz keresni egy másik felhasználót.

5.lépés

Miután elindult a tranzakció, nem árt, ha elkezdesz kommunikálni a felhasználóval (trader). Főleg, ha még nem ismered és ez az első közös tranzakciótok. Bizonyosodj meg róla, hogy online van épp. És hogy biztosan akar-e veled trade-elni. Ha minden rendben van, akkor neked kell először elküldeni a pénzt, majd rányomni a “mark payment complete” gombra. Utána várni, hogy a mások oldalon leellenőrizzék, majd felszabadítsák a bitcoint és az majd megjelenik a wallet-odban automatikusan. Ekkor a tranzakció lezárul. Utána szokás “positive feedback”-et adni egymásnak!

Ha valami miatt kiderül, hogy mégsem akarod a tranzakciót, akkor kérheted a trader-t, hogy törölje (Cancel) a tranzakciót, illetve ha bármi problémád van a Report gombbal odahívható a chat ablakba egy localbitcoins-os admin, aki 3. személyként segíti megoldani a problémát.

Ezután ha minden rendben zajlott, akkor a localbitcoins-os wallet-odból bárhová tovább tudod küldeni a megvásárolt bitcoint egyszerűen!

Ha szeretnél regisztrálni a localbitcoins-on, kattints ide!

 

Javasolt Online tárca: blockchain.info (a legmegbízhatóbb online tárca, képes BTC, ETH, BCH kezelésére, a private key náluk tárolódik a felhőben)

Javasolt Offline tárca: Exodus.io (sokféle kripto-valuta kezelésére képes: ETH, DASH, Litecoin, BCH, stb., a private key a számítógépeden tárolódik)

Javasolt Hardware tárca: Ledger Nano S (többféle kripto-valuta kezelésére képes, jelenleg a legjobb, legbiztonságosabb hardware tárca, a private key természetesen a hardware-ben tárolódik)

Javasolt Altcoin átváltó: Binance.com (Nagyon sokféle kripto-valuta egymásba váltására képes szolgáltatás, a regisztráláshoz csak email kell, napi 2 bitcoin alatti kiutalások mellett nem kérnek azonosítást)

 

Tags: bitcoin, localbitcoins, online pénzkeresés, btc, bitcoin atm , pokerbot , betfairbot