Mi a WISE Token?

Ahogy a HEX-nél is szóltunk időben az indulásnál (amely azóta több, mint 1000-szereződött), most is szólunk a WISE token indulásánál. Ha úgy érzed már lemaradtál a HEX-ről, a WISE még nagyon az elején van. A HEX egy évvel idősebb, mint a WISE. Ez a 2 token más filozófiai elveket vall, eltér a technológiájuk, a marketingjük és az egész közösség is teljesen más, nehéz megmondani, hogy melyik lesz a jobb hosszú távon, de majd az idő eldönti. A WISE tulajdonképpen egy HEX copy, másfajta elveket vall, szeretne extra fair és etikus lenni.

Miben lehet jobb a WISE, mint a HEX?

 • A WISE token elosztása úgy lett kitalálva, hogy nem kerül ingyen nagy mennyiségű token az alapítókhoz, mint ahogy az általában lenni szokott más crypto projekteknél.
 • Az alapítók hízlalása helyett az összegyűlt ETH mennyiséget a smart contract automatikusan berakta már ETH fedezetű tulajdonos nélküli liqviditiás provider-nek a UniSwap decentralizált kereskedő rendszerébe december 31-én. Tehát senki nem tudja azt kivenni már onnan, még a készítők sem! És mivel ETH fedezetű ezért, ha nő az ETH árfolyam, akkor a WISE is növekedni fog.
 • Nem szűnik meg a referral rendszer 1 év után sem, így a tartalomgyártók és influencerek nem veszítik el a motiváltságukat, hogy több emberhez eljuttassák a token hírét.
 • “Price Floor”: a WISE token-nek van egy folyamatosan növekvő ALAP ÁRFOLYAMA. Ez azt jelenti, hogyha mindenki eladná az összes létező tokenjét, az utolsó token ára ennyi lenne. Ez a tulajdonos nélküli likviditásnak és az ott generált fee-nek, a stake megszakítás büntetéseinek és a növekvő ETH árfolyamnak köszönhető.
 • Különböző chain-ekre terjeszkednek a WISE ökoszisztémával, ahol egymás árfolyamát erősítik majd a különböző chaineken lévő WISE tokenek. Jelenleg ETH mainnet: WISE és Binance Smart Chain: WISB.
 • Még ebben az évben Lending/Borrowing és governance rendszert is hozzá fognak építeni a WISE-hoz, amivel így összességében messze jobbak lesznek, mint az AAVE, vagy a COMP és a bevétel az árfolyamot fogja növelni az összes chain-en!

Nagyon fontos, hogy nincs admin kulcs! Sokan nem tudják, de a DEFI világában, nagyon ritka, ami ténylegesen decentralizált és a készítők ténylegesen nem rendelkeznek az admin kulcs-al. A WISE mellett ilyen például a HEX, a UNISWAP dapp-ja és talán a MAKER DAO.

A lekötési rendszere a WISE-nak hasonló, mint a HEX-é, bár azért vannak jelentős eltérések, nemcsak a lekötésben, de a megszakítási büntetés rendszerében is. Az éves 4%-os infláció kerül szétosztásra a STAKE-erek (lekötők) között, ami a WSIE-nál általában 10%-os éves kamatot eredményez. Tehát tulajdonképpen ez egy STAKE alapú bányászat, ahelyett, hogy a sok áramot és hardvert fogyasztó bányászok kapnák meg az inflációt, mint most a bitcoin esetében, a WISE és a HEX-nél a STAKE-erek kapják meg az infláció jutalmát.

Sokan nem tudják, de FIAT pénz világában a bankok esetében is a kamatot lényegében az inflációból kapjuk, azzal a különbséggel, hogy az infláció értékének már csak egy töredéke jut el a pénzüket lekötő takarékos emberekhez. A nagy része szétoszlik a “middle man” és a korrupció költségei között. Nem ritka a negatív kamat jelensége sem. Az infláció önmagában nem egy “gonosz” dolog, ha az megfelelő szinten van tartva és igazságosan van elosztva! A Bitcoinnak és az Ethereumnak is van inflációja. Akit mélyebben érdekel a banki kamatok valódi működése kattintson ide!

A HEX és a WISE ezt a FIAT világában jól bevált banki lekötés és kamat rendszert utánozza le, csak korrekt, transzparens és igazságos, úgynevezett “trustless” és decentralizált módon a kriptó-pénzek technológiáját használva, átugorva a “middle man” és a rengeteg korrupció költségeit! Így a WISE rendszerében a takarékos emberek jutalmazva lesznek a WISE ökoszisztéma inflációjával, aminek egy részéből a referral-okat is kifizeti a kód.

Az alapító szerint az első évben egy árfolyam 100X-szorozódás teljesen valószínű jóslat. A HEX árfolyama is egyébként több, mint 100-szorozódott kevesebb, mint 1 év alatt, aminek szintén ott voltunk és szóltunk az indulásánál!

Ebben a videóban, az alapító különböző szimulációkat futtat és elmondja milyen stratégiával lehet majd 1 millió dollárt csinálni 1 év alatt a WISE token-el:

Én, mint a bitcoinarfolyam.info szerkesztője is befektettem a WISE token-ba az indulás előtti reservation periódusban 250 ezer HUF-al. Ahogy a lenti képen látható 8448 Wise tokent szereztem a foglalási időszakban ezért az összegért, ami azóta sokszorozódott és legalább 1-2 évig tartani fogom!

Fontos megjegyezni! A WISE egy hosszú távú projekt. Ha be akarsz fektetni, ne legyenek tündérmese illúzióid! Az árfolyam nem fog mindig nyíl egyenest felfelé haladni, ahogy a bitcoin-nál sem! Ne akarj 1 hét alatt gazdag lenni belőle, mert nem fog megtörténni! A kripto világban, mindig a  legtürelmesebb emberek tudnak csak nagyobb összegeket generálni!

A WISE terjeszkedni fog különböző chain-ekre is a jövőben! És saját lending/borrowing rendszere is lesz, hasonló, mint az AAVE, vagy COMP, csak itt a bevételt a WISE token tulajdonosok fogják megkapni! Ezenkívül tervezik, hogy a WISE token egy governance token is lesz egyben. Nagyon sok fejlesztés várható a következő 1-2 évben! A Wise 2021-es roadmap-ja a következő:

Ha te is akarsz STAKE-elni WISE tokent, használd a lenti linket, hogy +10% stake-elési bónuszt kapj! Minimum 1 évre érdemes stake-elni, a bónuszok miatt!

stakingwisetoken.com

PRO TIPP: Ha kevesebb, mint 1000 dollárral akarsz WISE tokent tartani, vagy stakelni, akkor érdemesebb lehet a BSC hálózatán lévő WISB-t választani, mivel a BSC hálózaton sokkal alacsonyabbak a tranzakciós fee-k! A WISB fedezete BNB! (Binance BNB -> BSC hálózatra > swap BNB to WISB -> Stake WISB)

Lépések STAKE-eléshez az ETH hálózaton lévő WISE-hoz:

 1. lépés: Ha nincs még Ethereum-od, akkor először venned kell! Ezen a linken találsz vételi opciókat!
 2. Ha sikerült szerezned Ethereumot, akkor utald azt át egy Metamask wallet-ba. (Tipp: biztonságosabb ledger hardver wallet-al használni a metamask-ot, de nem kötelező!)
 3. Menj a weboldalra ezen a linken: stakingwisetoken.com Majd keresd meg a “Buy WISE” gombot lentebb görgetve! Ez átirányít a uniswap-ra és ott swap-old át az ETH-t WISE-ra. (Hagyj elég ETH-t a stakelési fee-re is!)
 4. Ha meg vannak a WISE tokenjeid, akkor menj vissza a weboldalra, majd csatlakoztasd ott is a metamask-ot: stakingwisetoken.com
 5. Ha csatlakozott a metamask, utána a “WISE STAKING” gombot kell keresni!
 6. A Staking systemben a “Create Regular Stake”-re kell menni!
 7. Itt már csak be kell írni mennyi WISE tokent és mennyi ideig akarsz lekötni. A “referral” részhez ne nyúlj! (10% bónuszt kapsz a mi link-ünkkel) Érdemes legalább 365 napra lekötni, ilyenkor kb. 10-30% kamatra lehet számítani. Előre nem lehet tudni pontosan a kamatot, mert ez dinamikusan változik minden nap.
 8. Majd lent rákattintasz a “Create Regular Stake” gombra és már csak a gas fee-t kell jóváhagyni a felugró metamask ablakon és kész is! (Tipp: olyan napszakban érdemes csinálni amikor épp alacsony a gas fee az ETH hálózatán)

Ha ebből az egészből semmit sem értettél, akkor még nagyon kezdő vagy. Kezdésként érdemes a Bitcoin működésével megismerkedni, majd utána az Ethereum hálózatával. Itt olvashatsz egy egyszerű gyorstalpalót a Bitcoin használatáról: https://bitcoinarfolyam.info/bitcoin-hasznalat-kezdoknek/