Mi a WISE Token?

Ahogy a HEX-nél is szóltunk időben az indulásnál, ami azóta 100-szorozódott. Most is szólunk a WISE token indulásánál:

Új HEX-hez hasonló token fog indulni 2020 December 31-től. A WISE token alapítója egy csalódott volt HEX tulajdonos, aki még nagyon alacsony áron adta el az összes HEX-ét, mivel rájött, hogy az alapító befolyásolhatja az árfolyamot az AA lobby ETH-jával. Bár azóta a HEX ára sokszorosára nőtt, azóta elkészítette a saját tokenjét a WISE tokent.

Mért jobb, mint a HEX?

 • A WISE token elosztása úgy lett kitalálva, hogy nem kerül ingyen nagy mennyiségű token az alapítókhoz, mint ahogy az sajnos lenni szokott más crypto projekteknél.
 • Az alapítók hízlalása helyett az összegyűlt ETH mennyiséget a smart contract automatikusan berakja tulajdonos nélküli liqviditiás provider-nek a UniSwap decentralizált kereskedő rendszerébe december 31 után. Tehát senki nem tudja azt kivenni onnan, még a készítők sem!
 • Több, mint 60 millió dollárnyi WISE token került lefoglalásra, így indulásnál a 7. helyre került uniswapon, ami önmagában is sok figyelmet generál.
 • Nem szűnik meg a referral rendszer 1 év után sem, így a tartalomgyártók és influencerek nem veszítik el a motiváltságukat, hogy több emberhez eljuttassák a token hírét.
 • “Price Floor”: a WISE token-nek van egy folyamatosan növekvő árfolyam alapvonala. Ez azt jelenti, hogyha mindenki eladná az összes létező tokenjét, az utolsó token ára ennyi lenne. Ez a tulajdonos nélküli likviditásnak és az ott generált fee-nek, a stake megszakítás büntetéseinek és a növekvő ETH árfolyamnak köszönhető. Az aktuális price floor itt nézhető meg: wiseinfo.io

Minden más alapelve gyakorlatilag ugyanaz, vagy nagyon hasonló mint a HEX-nek. Az éves 4%-os infláció kerül szétosztásra a STAKE-erek (lekötők) között, ami általában 20-30%-os éves kamatot eredményez. Tehát tulajdonképpen ez egy STAKE alapú bányászat, ahelyett, hogy a sok áramot és hardvert fogyasztó bányászok kapnák meg az inflációt, mint most a bitcoin esetében, a WISE és a HEX-nél a STAKE-erek kapják meg az infláció jutalmát. Nem mellesleg az Ethereum is most hasonlóra próbál átállni a 2.0-val.

A bankok esetében is a kamatot lényegében az inflációból kapjuk, azzal a különbséggel, hogy az infláció értékének már csak egy töredéke jut el a pénzüket lekötő emberekhez. Emiatt nem ritka a negatív kamat jelensége sem. Akit mélyebben érdekel a banki kamatok valódi működése kattintson ide!

A HEX és a WISE a jól bevált banki “kamat” rendszert utánozza le, csak kijavítva helyesen a kriptó világban, átugorva a “middle man” és a rengeteg korrupció költségeit! Így a takarékos emberek jutalmazva lesznek, ellentétben a FIAT pénz világával.

Az alapítója szerint az első évben egy árfolyam 100X-szorozódás teljesen valószínű jóslat. A HEX árfolyama is egyébként több, mint 100-szorozódott kevesebb, mint 1 év alatt, aminek szintén ott voltunk és szóltunk az indulásánál!

Ebben a videóban, az alapító különböző szimulációkat futtat és elmondja milyen stratégiával lehet majd 1 millió dollárt csinálni 1 év alatt a WISE token-el:

Én, mint a bitcoinarfolyam.info tulajdonosa is beszálltam a WISE token-ba 250ezer HUF-al indulás előtt. Ahogy a lenti képen látható 8448 Wise tokent szereztem a foglalási időszakban ezért az összegért.

Ha te is akarsz STAKE-elni WISE tokent, használd a lenti linket, hogy 10% stake-elési bónuszt kapj! 1 évre érdemes stake-elni!

stakingwisetoken.com

 1. lépés: Ha nincs még Ethereum-od, akkor először venned kell! Ezen a linken találsz vételi opciókat!
 2. Ha sikerült szerezned Ethereumot, akkor utald azt át egy Metamask walletba. (Tipp: biztonságosabb ledger hardver wallet-al használni a metamask-ot)
 3. Menj a weboldalra ezen a linken: stakingwisetoken.com Majd kattints a “Now Trading on Uniswap” gombra fent középen! És swapold át az ETH-t WISE-ra. (Hagyj elég ETH-t a stakelési fee-re!)
 4. Ha meg vannak a WISE tokenjeid, akkor menj vissza a weboldalra, majd csatlakoztasd ott is a metamask-ot: stakingwisetoken.com
 5. Ha csatlakozott a metamask, utána a “STAKE” fülre kell menni!
 6. A Staking systemben a “Create Regular Stake”-re kell menni!
 7. Itt már csak be kell írni mennyi WISE tokent és mennyi ideig akarsz lekötni. A “referral” részhez ne nyúlj! Érdemes legalább 365 napra lekötni, ilyenkor kb. 20-40% token kamatra lehet számítani.
 8. Majd lent rákattintasz a “Create Regular Stake” gombra és már csak a gas fee-t kell jóváhagyni a felugró metamask ablakon és kész is! (Tipp: olyan napszakban érdemes csinálni amikor épp alacsony a gas fee az ETH hálózatán)

Ha ebből az egészből egy kukkot sem értettél, akkor még nagyon kezdő vagy. De ez ne vegye el a kedved! Nem kell az egészet 1 nap alatt megtanulnod a 0-ról! Lépésről-lépésre nézz utána egyenként a műveleteknek! Kezdésként érdemes a Bitcoin működésével megismerkedni, majd utána az Ethereum hálózatával. Itt olvashatsz egy egyszerű gyorstalpalót a Bitcoin használatáról: https://bitcoinarfolyam.info/bitcoin-hasznalat-kezdoknek/