Mi az Ethereum?

Sokan a crypto pénzek messiásának nevezik. Az Ethereum egy decentralizált világ számítógép szeretne lenni, ahol intelligens, vagy “okos” szerződések futnak. Az intelligens szerződések olyan alkalmazások, amelyek úgy futnak, ahogy azok programozva vannak, így szinte nulla a cenzúra, csalás, harmadik fél beavatkozás, vagy a leállás lehetősége. Az Ethereumot 2014-ben a rajongók egész világon támogatták, és egy svájci nonprofit szervezet, az Ethereum Foundation alakította ki, a világ minden tájáról legnagyobb elmékkel együttműködve.

Intelligens szerződések
Amint azt a név is sugallja, ezek szerződések, de nem olyan módon, ahogy általában szerződésre gondolunk. Az intelligens szerződés egy számítógépes protokoll vagy program, amely automatikusan végrehajtja a teljesített feltételnek megfelelő szerződéses részt. Az intelligens szerződésekkel a szerződések érvénytelenítő rendszerét vizsgálja, így kiküszöbölve a késedelmes kifizetések kockázatát, és több mint 80% -kal csökkenti a nemteljesítés kockázatát.

Blockchain
A Blockchain, mint a Bitcoin-nál, nem más, mint egy elosztott adatbázis. Az adatrekordok folyamatosan növekszenek, és védettek a felülvizsgálat és a manipuláció bármilyen formájával szemben. A blockchain, ellentétben a hagyományos szerver architektúrával, nem esik le, ha egyetlen csomópont sérül, vagy offline. A felhasználói adatok privátnak minősülnek, és az alkalmazások decentralizáltak maradnak, és úgy működnek, ahogyan az internetet eredetileg kellett volna csinálni!

Ethereum pénztárca
Az Ethereum pénztárca átjáróként szolgál a DApps vagy decentralizált alkalmazások számára, amelyek az Ethereum Blockchain-on dolgoznak. Étert tartalmaz, többek között az Ethereum segítségével épített kriptográfiai eszközök között. Intelligens szerződések is írhatók és telepíthetők az Ethereum pénztárcával.

Ha Ethereumot szeretnél venni megbízható helyről egyszerűen és jó áron, akkor kattints ide az útmutatóért!

További cikk: Miért ígéretes az Ethereum?