A NEO-ról, vásárlás, tárolás, Airdrop és GAS osztalék

Maximális mennyiség: 100 millió darab

Jelenlegi mennyiség: 65 millió darab

A NEO-t néha Kínai Ethereum-nak nevezik, amely véleményem szerint nem tisztességes, mivel globális platformként épül fel, és a NEO mögött álló csapat nagyon jó munkát végez a globális közösség elérésében. Véleményem szerint a NEO számos szempontból még mindig rendkívül alulértékelt az Ethereum-hoz képest.

NEO lehet 2018 legerősebben növekedő kripto-ja!

  • A NEO az egyetlen, amely várhatóan jól együtt tud működni a Kínai kormánnyal
  • A NEO számos programnyelvet támogat, amelyek megkönnyítik a fejlesztők számára, hogy több Dappot hozzanak létre és új ötleteket teszteljenek.
  • NEO birtoklásáért GAS osztalékot kapsz, amely alapvetően a NEO ökoszisztéma üzemanyaga
  • Továbbá a NEO birtoklásáért időnként ajándék tokeneket (Airdrop) is kapsz automatikusan. Például: ONT, NNC, MCT
  • Jelenleg a tranzakciók gyorsak és ingyenesek

Osztalék

Az egyik legvonzóbb előnye a NEO-nak a csordogáló ingyen GAS. A megvásárolt NEO coin-ok megfelelő eltárolása után, folyamatosan GAS osztalékot kapsz a hálózat okos szerződéseinek futtatási költségeiből, a birtokolt coinjaid arányában. Ennek mértéke évi 3-6%, de ebben nincs benne az idő közben bekövetkező potenciális árfolyam emelkedés, vagyis ha 10-szereződik a NEO árfolyama, akkor az osztalékod értéke is 10-szereződni fog, amely így már igen komoly havi, vagy évi extra bevételt jelenthet!

NEO vásárlás

Ha még nem rendelkezel semmilyen kripto-valutával, amelyből váltani tudnál NEO-t, akkor először Ethereum-ot javasolt vásárolni, ez a legolcsóbb és leggyorsabb opció, ahogyan NEO-hoz juthatsz.

1. Coinmama

A Coinmama egy Szlovákiában regisztrált cégként kínál eladásra Bitcoint a nemzetközi piacnak. Alacsony margin költséggel dolgoznak (4-6%). Náluk egy egyszerű azonosítás után bankkártyával (Visa, MasterCard) és most már Európa területén SEPA átutalással is lehet vásárolni BitcointEthereumot, Litecoint és egyéb kriptovalutákat is! Megbízhatóan működnek panaszmentesen 2013 óta. Kattints ide a részletes használati leíráshoz!

2. lépés: ETH/NEO váltás a Binance-on

A főbb kripto-valuta átváltók közül a Binance messze a legjobb szolgáltatást nyújtja, amelynek középpontjában az alacsony díjak, gyors ki- és beutalások állnak. Mivel náluk csak tisztán kripto-valuta csere történik, így kevesebb szabályozási kérdéssel kell foglalkozniuk és ez teszi jelenleg a legjobb altcoin átváltó szolgáltatássá. Ezért ide csak kripto-valutával tudsz beutalni. Kattints a logo-ra a weboldalhoz:


 

 

A megvásárolt Bitcoin/Ethereum-ot be kell utalnunk a binance-ra, majd az “ETH markets”-ra kattintva keressük meg a NEO/ETH piacot és a “Buy” gombra kattintva vegyünk egész számú NEO mennyiséget, várjuk meg míg teljesül az ajánlatunk a piacon!

Miután megvolt a váltás, már csak ki kell küldeni a NEO-t az oldalról a saját NEO tárcánkba.

3. lépés: Neon Wallet

A Neon a leggyakrabban ajánlott Neo tárca, melyet a számítógépedre tudsz telepíteni. Itt tudod letölteni a tárcát. MAC esetén válaszd a dmg-t, windows esetén pedig az exe file-t!

Ha nincs Ledger Nano S hardveres tárcád (bár javasolt), akkor a “Create a new wallet” gombot választva, létrehozhatsz egy tárcát a számítógépeden is. De, ha úgy érzed vírusos a géped és nem megbízható, akkor inkább szerezz be egy Ledger Nano S-t, majd használd a “login using a ledger” gombot!

Ha nem a ledger-t választottad, akkor az új tárca készítése során kapni fogsz egy PUBLIC és egy PRIVATE KEY-t. A privát kulcs a hozzáférésed a pénzedhez a blokkláncon, ezt a kódot írd fel, rakd el biztonságos helyre és ne veszítsd el, mert nélküle nem tudod máshol helyreállítani a tárcád egy lopás vagy meghibásodás esetén!

Ha elkészült a tárca, valami hasonló kép fog fogadni:

Természetesen a “RECEIVE” gomb megnyomása után kapott címre tudjuk beutalni a NEO-t, amely azonnal elkezdi termeli a GAS-t, ha mar bent van. A “Claim” gomb megnyomása után az addig felhalmozódott GAS jóváíródik. A GAS szintén ki- és beutalható a tárcába.

Ledger Nano S hardver tárca

Ledger Nano S hardver tárca a legbiztonságosabb módja a kripto-valuta tárolásának, mivel a private key nem a számítógépeden, hanem a hardware-ban tárolódik. Egy rettentő felhasználóbarát, praktikus (és drága) kis eszköz. Ha hosszútávra szeretnéd biztonságba helyezni a kripto-valutáidat (és ez vonatkozik nyilván BTC-re, vagy más coinokra is) akkor ez lesz az optimális a megoldás. Itt olvashatsz bővebben a Ledger Nano S-rol!

4. lépés: NEO kiutalás

Most, hogy van NEO tárcád, megvan a cím ahová ki tudod utalni a NEO-t!

A kiküldés a Binance-ról ingyenes, de a NEO csak egész számokban küldhető, tehát például nem lehet 1.5 NEO-t küldeni. Ezt a vásárlás és a beküldött mennyiség eldöntésekor érdemes belekalkulálni. De, ha túlcsordulás történt az sem probléma, mivel a maradékot GAS-ra válthatod és azt ki lehet utalni tört részekben is a NEO tárcába.

A NEO “Withdrawal Address”-t, a címet, ahova a kriptóidat kiküldöd a tőzsdéről, a NEO tárca “Receive” gombjára kattintva találod.

NEO után járó GAS begyűjtése

Az teljesen egyértelmű, hogy aki NEO-t vesz, be akarja gyűjteni az osztalékát. Mivel jelenleg a hálózaton nincsen tranzakciós díj, így a GAS nem ebből származik, hanem a NEO ökoszisztéma Utility tokenje, az okos szerződések készítéséhez és működtetéséhez szükséges “fűtőanyag”.

A Neo-ra készülő decentralizált applikációk ezzel fizetnek a rendszer használatáért, mely fizetség szétosztásra kerül a hálózat stabilizálásában résztvevők, a NEO tulajdonosok között. A várható osztalék ezen az oldalon számolható ki: https://neotogas.com/ Az “Actual calculation” idővel változhat, akár 2-szer annyi is lehet, mint a “Theory calculation” a jövőben.

 

Ahhoz, hogy járjon ez a szépen lassan csordogáló GAS, semmit nem kell tenni, csak a tárcádon kell tartani NEO-t. Ezenkívül egyéb ajándék token-ek is várhatóak a GAS-on kívül, amelyek szintén megjelennek majd a tárcádban automatikusan.